Komma Productions

Populære dansekonkurranser i Norge

Dans er en veldig populær form for kunst og forbindes gjerne også med underholdning eller med trening. Det finnes er utrolig mange former for dans men en ting som er veldig vanlig innen aller former for dans, er det at det blir arrangert konkurranser.

De aller fleste former for dans har spesielle kjennetegn, og en dans må gjerne læres og øves på gang etter gang. Dette gjør at det ofte blir satt opp konkurranser innen dans, slik at man får satt opp de beste innen den formen for dans, mot hverandre.

Det er mange forskjellige dansekonkurranser i Norge, og det gjelder både store og små. Dansekonkurranser kan blant annet sees på tv. En veldig populær dansekonkurranse er TV-programmet Skal vi danse. Det er et utrolig populært TV-program som følges med på av veldig mange nordmenn, både på tv, men også gjennom Internett og sosiale medier. Det er også mulig å følge med på Skal vi danse, blant annet hos Betsson der de ulike parene som er med i konkurransen blir analysert for å vurdere hva slags vinnersjanser de har. Det er tydelig at dans er utrolig populært, også hjemme fra ens egen stue.

Det er naturligvis ikke bare på TV man finner dansekonkurranser i Norge. Norge har faktisk et eget danseforbund, og gjennom forbundet blir det arrangert flere konkurranser. Norges Danseforbund dekker ikke bare en form for dans, men faktisk seks forskjellige former, og det gjelder alt fra salsa til street dance. Gjennom Norges Danseforbund vil man kunne finne årlige arrangementer og konkurranser. Noen av konkurransene vil være nasjonale mens noen av dem er internasjonale. Det vil si at det vil bli konkurrert med flere forskjellige land, i tillegg til at det konkurreres kun mellom norske danselag eller dansere. Det er konkurranser innen dans for alle og enhver.

« Previous post