Komma Productions

Kjente dansere

Norge kan faktisk vise til mange kjente dansere og til og med verdensmestere i dans. Norske dansere har vunnet VM i sportsdans og disko, samt i andre grener. En av de mest kjente norske danserne gjennom historien, er Lillebil Ibsen. Hun ble berømt langt utenfor Norges grenser på grunn av sin følsomme og dramatiske dans, og hun opptrådte på scener både i Berlin, London, Stockholm og København. Senere ble hun skuespiller.

Den mestvinnende norske danseren gjennom tidene, er Øyvind Gulli. Han har tatt 42 internasjonale medaljer i diskodans. Viktoria Larsen er en av de beste norske diskodanserne på kvinnesiden. Espen og Kristen Salberg var det første norske paret som tok en VM-tittel innen sportsdans, men de har siden blitt fulgt av mange andre. Sportsdans er den største konkurransedansen i Norge, og det er mange gode dansere på juniornivå som kommer til å hevde seg internasjonalt i framtiden.

Cecilie Brinck Rygel ble kjent da hun, sammen med Kim Rygel, vant hele 8 VM-gull i sportsdans. Paret tok også 8 EM-gull, i tillegg til tre kongepokaler. Senere ble Cecilie Brinck Rygel dommer for det kjente TV-programmet Skal vi Danse, som er en dansekonkurranse for kjendiser. Kjendisene blir satt sammen med kjente dansere, og fremfører en ny rutine hver uke. Egor Filipenko har også blitt et kjent navn, fordi han er med i Skal vi Danse. Han vant konkurransen i 2014, sammen med sangeren Agnete Kristin Johnsen.

Dans er både en kunstgren og en konkurransesport, og dans blir verdsatt verden over. I noen land foretrekker man de klassiske danseformene, som ballett, mens i andre land er det moderne danser som dominerer. Uansett hvilken type dans man liker, finnes det både store stjerner og kommende stjerner som pryder scener og viser fram kunstene sine.